Nyheter & press

– prenumerera på våra nyheter via sidfoten nedan

Nya rutiner för hjälpmedel vid SwedSecs licensieringstester

För att underlätta för testtagarna och minska risken för fusk har SwedSec gjort anpassningar i licensieringstesterna genom att i testerna lägga in anteckningsmöjligheter vid varje testuppgift samt miniräknare vid de testuppgifter där en sådan kan behövas.

SwedSecs regelverk 2022

SwedSecs styrelse har beslutat om ändringar i SwedSecs regelverk. SwedSecs ändrade regelverk träder i kraft den 1 januari 2022.

Uppdatering av kunskapskraven för 2022

Kunskapskraven för licensieringstest för bolån, rådgivare, specialister, ledning och kontrollfunktioner samt informationsgivare är nu uppdaterade. De gäller från den 1 januari 2022.

Öppettider inför Alla helgons dag

SwedSecs kontor är öppet till klockan 13:15 på fredag den 5 november. Vi har öppet som vanligt igen måndag den 8 november. Vi önskar alla en trevlig allhelgonahelg!

SwedSec återkallar licenser för tre rådgivare

Disciplinnämnden har beslutat att återkalla licensen för tre rådgivare. I två av besluten rör det sig om omfattande brister vid bl.a. kreditgivning, ID-kontroll och kundkännedom och i det tredje ärendet har rådgivaren underlåtit att undersöka oklarheter i ett låneärende och inte uppdaterat kundkännedomsuppgifter, trots att han tidigare fått en varning från SwedSec för liknande överträdelser.

Kontakta oss vid frågor

Om du inte hittar svar på dina frågor om SwedSec, t.ex. via ”Frågor & svar” längst upp, är du alltid välkommen att kontakta oss.

08-56 26 07 10 info@swedsec.se