Nyheter & press

– prenumerera på våra nyheter via sidfoten längst ned

Nyhetsbrev 1 – 2019

Nytt licensieringstest, fler beslut i disciplinnämnden än något tidigare år, ny vägledning för anmälan av regelöverträdelser, uppdaterade kunskapskrav, ny VD för Fondhandlareföreningen och nya medarbetare på SwedSec. Om detta och mer kan du läsa i nyhetsbrevet.

Uppdaterad vägledning för anmälan av regelöverträdelser

SwedSec tar varje år fram en ny vägledning för anmälan av regelöverträdelser med det senaste årets beslut från disciplinnämnden. Sammanställningen över avgjorda disciplinärenden är indelad i kategorier efter typen av regelöverträdelser det varit fråga om.

Nytt licensieringstest för informationsgivare

SwedSec planerar att lansera ett licensieringstest för informationsgivare under andra kvartalet 2019. På basis av detta licensieringstest kan licens erhållas men SwedSec har inget krav på licens för informationsgivare. Med informationsgivare avses personer som ger information om finansiella instrument, investeringstjänster eller sidotjänster utan att ge investeringsrådgivning.

Kontakta oss vid frågor

Om du inte hittar svar på dina frågor om SwedSec, t.ex. via ”Frågor & svar” längst upp, är du alltid välkommen att kontakta oss.

08-56 26 07 10 info@swedsec.se