Boka och avboka tester

Swedsec tillhandahåller fem yrkesanpassade licensieringstester. Både anställda vid Swedsec-anslutna företag och privatpersoner kan genomföra testerna. För att få en Swedsec-licens måste du vara anställd eller, enligt vårt regelverk, betraktas som anställd i ett Swedsec-anslutet företag. Vi anordnar testtillfällen både i digitala testlokaler och i fysiska på flera orter runt om i landet vid ett flertal tillfällen per år.

 

Boka licensieringstest

Anställda på anslutna företag

Alla anslutna företag har en eller flera administratörer som hanterar licenser och behörigheter att boka tester. Kostnaderna faktureras till företaget. Anställda på anslutna företag anmäler sig till tester via arbetsgivaren. Anställda vid anknutna ombud anmäler sig via det Swedsec-anslutna företag de har avtal med.

Gör så här:
Kontakta ditt företags Swedsec-administratör för registrering i onlinetjänsten och bokningsrättigheter. När du är registrerad får du ett automatiskt e-postmeddelande med inloggningsuppgifter. Du kan då logga in i onlinetjänsten och boka ett testtillfälle.

Privatpersoner

En privatperson som inte är anställd av ett anslutet företag kan inte få licens. Däremot erbjuder Swedsec privatpersoner möjligheten att skriva ett licensieringstest. Beställningen görs enskilt av testtagaren själv.

Att boka som privatperson är inte möjligt för anställda registrerade i Swedsecs onlinetjänst via anslutna företag. Som privatperson kan du begära tillbaka betald testavgift inom ett år, om du inte har bokat och genomfört ett test.

Gör så här:

 1. Betala in testavgiften, 2 250 kr (inklusive moms), per test/testtillfälle, på Swedsecs bankgiro 5123-2668. Som referens anges namn och personnummer samt vilket licensieringstest du vill genomföra.
 2. Skicka ett e-postmeddelande till info@swedsec.se med namn, mobil/telefon, personnummer, privat e-postadress samt vilket test du vill boka.
 3. När Swedsec erhållit bekräftelse på betalningen, vilket tar några bankdagar, kommer ett e-postmeddelande att skickas till dig med inloggningsuppgifter till Swedsecs onlinetjänst.
 4. Logga in i onlinetjänsten och boka ett testtillfälle.

Bokningsregler

Du kan endast ha ett testtillfälle inbokat åt gången. Det måste gå minst en vecka mellan varje testtillfälle om du inte får godkänt resultat på ett licensieringstest och måste boka ett nytt testtillfälle. För att inte bli betalningsskyldig som anställd på ett anslutet företag måste avbokning i fysisk testlokal ske senast 15 dagar före bokat testdatum. För digital testlokal måste avbokning ske senast 8 dagar före testtillfället. Privatpersoner kan få testavgiften återbetald om avbokning sker senast 15 dagar i fysisk testlokal och senast 8 dagar i digital testlokal före bokat testdatum.

Vad kostar testerna?

Samtliga priser är angivna exklusive moms om inget annat anges. Läs mer i vår fullständiga prislista.

Företag anslutna till Swedsec

Licensieringstest: 1 800 kronor
Diagnostiskt test: 600 kronor

Företag ej ansluta sig till Swedsec men kopplade till onlinetjänsten

Licensieringstest: 1 800 kronor
Diagnostiskt test: 600 kronor

Privatpersoner (inkl. moms)

Licensieringstest: 2 250 kronor
Diagnostiskt test: 750 kronor

Som privatperson kan du begära tillbaka betald testavgift inom ett år, om du varken har bokat eller genomfört något test. Priserna för privatpersoner är inklusive moms.

Hur avbokar jag ett test?

Anställda på anslutna företag

För att inte bli betalningsskyldig måste du avboka ditt test senast 15 dagar i fysisk testlokal och senast 8 dagar i digital testlokal före bokat testdatum.

Om du blir sjuk, och vet att du inte kan närvara, bör du snarast göra en avbokning i onlinetjänsten. Om du därefter skickar in ett läkarintyg eller intyg om sjukdom till oss senast inom sju dagar från testtillfället tar vi bort eventuell bokningskostnad.

Privatpersoner

Om avbokning sker senast 15 dagar i fysisk testlokal och senast 8 dagar i digital testlokal före bokat testdatum får du tillbaka bokningsrättigheten för det specifika testet, och vi kan då även återbetala avgiften.

Om du avbokar när det är mindre än 15 dagar kvar i fysisk testlokal eller mindre än 8 dagar i digital testlokal eller om du blir sjuk, gäller samma regler som för anställda vid anslutna företag.

Swedsec förbehåller sig rätten att ställa in testtillfällen till exempel vid för få bokningar. Detta görs endast i undantagsfall. Vid inställt testtillfälle meddelas berörda testtagare senast två veckor före utsatt testtillfälle.

Våra licensieringstester

Swedsecs licensieringstester stärker kompetensen och därmed även kundskyddet i finansbranschen. Licensen är yrkesanpassad och bygger på tester med fem kategorier: bolån, rådgivare, informationsgivare, specialister samt ledning och kontrollfunktioner.

Hitta testlokal

Våra licensieringstester anordnas både i digitala testlokaler och i fysiska på flera orter runt om i landet vid ett flertal tillfällen per år.

Regler och hjälpmedel

Vi har sammanställt de ordningsregler som gäller i våra testlokaler, samt vilka hjälpmedel som är tillåtna vid testtillfället – och vilka som inte är det.

Kalendarium

Våra licenseringstester anordnas på flera orter runt om i landet vid ett flertal tillfällen per år. Alla testerna kan genomföras vid samtliga testtillfällen. Du behöver vara inloggad i vår onlinetjänst för att kunna boka ett test. Här ser du kommande testtillfällen.

Testa den
i Stockholm

 • Testa på Tillgängliga platser: 12
Boka test

Testa den
i Göteborg

 • Testa på Tillgängliga platser: 3
 • Testa på Tillgängliga platser: 15
Boka test

Testa den
i Stockholm

 • Testa på Tillgängliga platser: 3
 • Testa på Tillgängliga platser: 1
Boka test

Testa den
i Sundsvall

 • Testa på Tillgängliga platser: 8
Boka test

Testa den
i Malmö

 • Testa på Tillgängliga platser: 0
 • Testa på Tillgängliga platser: 8
Boka test

Testa den
i Stockholm

 • Testa på Tillgängliga platser: 12
 • Testa på Tillgängliga platser: 8
Boka test

Testa den
i Göteborg

 • Testa på Tillgängliga platser: 8
Boka test

Testa den
i Karlstad

 • Testa på Tillgängliga platser: 10
Boka test

Testa den
i Göteborg

 • Testa på Tillgängliga platser: 13
Boka test

Testa den
i Sundsvall

 • Testa på Tillgängliga platser: 2
Boka test

Testa den
i Stockholm

 • Testa på Tillgängliga platser: 6
 • Testa på Tillgängliga platser: 8
Boka test

Testa den
i Malmö

 • Testa på Tillgängliga platser: 5
Boka test

Testa den
i Stockholm

 • Testa på Tillgängliga platser: 17
Boka test
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.