Våra digitala testlokaler

Nu går det att boka licensieringstest i digital testlokal i Swedsecs inloggade tjänst, dvs test med distansövervakning. Det innebär att du genomför testet på valfri plats och på valfri dator med övervakning både via din mobiltelefon och dator av testledare på Educateit AB. Du kan kommunicera med testledarna under testet och testledarna kan både se och höra dig. Du ansvarar för att din utrustning fungerar vid testtillfället.

swedsec-tester-om-vara-tester-hero

Att göra innan du bokar

Följ instruktionerna innan du bokar licensieringstest i digital testlokal:

  • Om du är anställd på t ex en bank kontrollera med din arbetsgivare om du får lov att göra licensieringstestet antingen på din jobbdator eller på en privat dator.
  • Du måste använda en Windows-dator. Alltså INTE Mac.
  • Du måste antingen kunna dela skärm eller ladda ner en programvara för övervakning på datorn.
  • För övervakningen behöver du en mobiltelefon som du antingen kan installera Zoom på eller streama din mobilkamera till Educateits system via en webbsida.

Kontrollera att din dator uppfyller systemkraven

Innan du bokar licensieringstest i digital testlokal är det viktigt att du kontrollerar att din dator uppfyller systemkraven för testet. Enklast gör du det genom att göra exempeluppgifterna på vår webbplats.

Gör exempeluppgifterna

Med exempeluppgifterna kan du även bekanta dig med det testverktyg som används vid de ordinarie licensieringstesterna. Du kan också här se hur uppgifterna i de ordinarie testerna för rådgivare och bolån är uppbyggda. Klicka på länken nedan och välj ”Enlight Candidate HEAD” för att gå vidare till uppgifterna.

Kontrollera att din mobiltelefon fungerar för övervakningen

För övervakningen behöver du en mobiltelefon som du antingen kan installera Zoom på eller streama din mobilkamera till Educateits system via en webbsida. För att starta sändningen i mobilen scannar du en QR-kod i testguiden och kommer till en webbsida där du aktiverar sändningen. Mobilsändningen visas i testguiden så du själv kan kontrollera att det fungerar.

Testtagarens ansvar

Teknisk utrustning

Testtagaren ansvarar själv för att den tekniska utrustningen och uppkopplingen fungerar. Därför är det viktigt att i förväg gå igenom testguiden som du kommer åt via din sida i Swedsecs inloggade tjänst. Klicka på Förbered test vid ditt bokade licensieringstest.

Ingen återbetalning

Om tekniken, t ex dator eller nätverk, inte fungerar vid testtillfället och testet därmed inte kan genomföras, sker INTE någon återbetalning av testavgiften.

Kontrollera din plats

Platsen för testet måste vara avskild, fri från insyn och inga andra personer får vistas i rummet. På själva testplatsen får endast finnas dator, mobil e d för övervakning och ev en miniräknare. Testledaren kommer att be dig filma din plats före testet.

Gör testguiden

Läs mer om hur du testar hos vår leverantör Educateit.

Bokningsregler

Du kan endast ha ett testtillfälle inbokat åt gången. Det måste gå minst en vecka mellan varje testtillfälle om du inte får godkänt resultat på ett licensieringstest och måste boka ett nytt testtillfälle.

För att inte bli betalningsskyldig som anställd på ett anslutet företag måste avbokning ske senast 15 dagar före bokat testdatum. Privatpersoner kan få testavgiften återbetald om avbokning sker senast 15 dagar före bokat testdatum.

Boka och avboka test

Här hittar du all information om hur du som anställd på ett anslutet företag eller som privatperson kan boka ett test, samt hur du gör för att avboka ett test.

Boka digital testlokal

Efter att ha gått igenom listan ovan ”Att göra innan du bokar” kan du boka digital testlokal via vår inloggade tjänst.

Regler och hjälpmedel

Vi har sammanställt de ordningsregler som gäller i våra testlokaler, samt vilka hjälpmedel som är tillåtna vid testtillfället – och vilka som inte är det.

Olika lösningar för distansövervakning

Det finns olika varianter för hur man ska kunna genomföra licensieringstester med distansövervakning i en digital testlokal.

Övervakning av testtagarens skärm

  1. Med installation av programvaran Safe Exam Browser (SEB)
  • Licensieringstestet genomförs på en ”privat” dator där det finns möjlighet att ladda ner och installera programvaran SEB, som gör att inga andra program, webbsidor etc kan visas på datorn medan testet pågår.
  • Licensieringstestet genomförs på arbetsplatsen på en dator som arbetsgivaren tillhandahåller med SEB installerat.
  1. Med funktionen ”dela skärm” utan installation av Safe Exam Browser (SEB)
  • Licensieringstestet genomförs på en ”privat” dator utan att installera programvaran SEB. I stället används funktionen ”dela skärm” med testledaren. Detta innebär att testledaren ser vad som händer på skärmen men hen kan inte interagera eller få någon åtkomst i övrigt till datorn.
  • Licensieringstestet genomförs på arbetsplatsen på en dator som arbetsgivaren tillhandahåller utan att installera programvaran SEB. I stället används funktionen ”dela skärm” med testledaren. Detta innebär att testledaren ser vad som händer på skärmen men hen kan inte interagera eller få någon åtkomst i övrigt till datorn.

Övervakning av testtagaren och testplatsen

För själva övervakningen av testtagaren och testplatsen används en mobiltelefon eller surfplatta som hen antingen kan installera Zoom på eller streama sin mobilkamera till Educateits system via en webbsida.

 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.