Till översikten
Pressmeddelanden | Nyheter

28 augusti 2017

Ann-Christine Lindeblad ny ordförande i Swedsecs disciplinnämnd

Swedsecs styrelse har från den 1 september utsett Ann-Christine Lindeblad, justitieråd i Högsta domstolen, som ny ordförande för Swedsecs disciplinnämnd. Ann-Christine Lindeblad har ingått i Swedsecs disciplinnämnd sedan 2014 och har sedan i fjol varit vice ordförande.

– Självregleringen är av mycket stor betydelse för att upprätthålla ett högt förtroende för finansmarknaden och Swedsecs disciplinära förfarande bidrar starkt till detta. Jag ser fram emot att ta över ordförandeklubban efter Marianne Lundius och leda disciplinnämndens viktiga arbete, säger Ann-Christine Lindeblad.

– Med Ann-Christines gedigna kompetens och erfarenhet säkerställer vi även i framtiden ett rättssäkert och betydelsefullt arbete i nämnden, säger Tom Dinkelspiel, ordförande för Swedsecs styrelse.

Två vice ordförande

Under senare år har antalet disciplinärenden ökat markant eftersom licensieringen omfattar fler anställda i finansbranschen. Styrelsen har därför förstärkt disciplinnämnden genom att utse två vice ordförande, Marianne Lundius, som fortsätter i nämnden, och Petter Asp, som valdes in i nämnden i juni 2017. Marianne Lundius är före detta justitieråd och ordförande i Högsta domstolen. Petter Asp är professor i straffrätt och justitieråd i Högsta domstolen.

Övriga ledamöter av Swedsecs disciplinnämnd är: Ragnar Boman, Jack Junel, Madeleine Leijonhuvud, Carl-Johan Högbom, Jan Persson och Kajsa Lindståhl.

För ytterligare information kontakta:
Katarina Lidén, vd för SwedSec,
08-56 26 07 15 eller katarina@swedsec.se

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.