Till översikten
Nyheter

1 oktober 2010

Antalet SwedSec-licensierade fortsätter att öka rekordartat

Antal SwedSec-licensierad personal på finansmarknaden (förvaltare, analytiker, mäklare, rådgivare med flera) fortsatte att öka under tredje kvartalet 2010. Per den 30 september uppgick antalet licensierade till nästan 8 300, vilket är en ökning med 13 % sedan ett år tillbaka. Även antalet SwedSec-anslutna företag ökade starkt.

Till Swedsec ansluter sig företag med tillstånd från Finansinspektionen såsom banker, mäklarfirmor, fondbolag, kapitalförvaltare, försäkringsbolag och försäkringsförmedlare. Antalet anslutna företag ökade per den 30 september med 14 % på årsbasis till 171 stycken.

För förtroendet för finansmarknaden är det mycket viktigt med en bred uppslutning kring Swedsecs licensieringssystem med kunskapskrav och krav på regelefterlevnad. Många banker och mäklarfirmor är redan anslutna till SwedSec. Swedsec arbetar för att fler försäkringsbolag, fondbolag och försäkringsförmedlare ska ansluta sig.

Det är mycket glädjande att fler företag på finansmarknaden ansluter sig till Swedsec och att fler av deras anställda licensieras. Det visar att förtroendefrågan står i centrum”, säger Katarina Lidén, vd för SwedSec.

För ytterligare information kontakta:

Katarina Lidén, vd
08-56 26 07 15
070-4967398
katarina@swedsec.se

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.