Till översikten
Nyheter

18 januari 2011

Antalet SwedSec-licensierade ökade starkt under 2010

Antalet anställda på finansmarknaden med SwedSec-licens fortsatte att öka kraftigt under 2010. Per den 31 december uppgick antalet licensierade till 8 400, vilket motsvarar en ökning med 10,5 procent under året. Även antalet SwedSec-anslutna företag ökade markant under 2010.

Till Swedsec ansluter sig företag med tillstånd från Finansinspektionen såsom banker, mäklarfirmor, fondbolag, kapitalförvaltare, försäkringsbolag och försäkringsförmedlare. Antalet anslutna företag ökade under 2010 med 9,6 procent till 171 stycken.

För förtroendet för finansmarknaden är det viktigt med en bred uppslutning kring Swedsec – vilket för de anställda på värdepappersmarknaden medför kunskapskrav samt krav på att de regler som gäller på marknaden följs. Swedsec är ett självregleringsorgan, vilket innebär att det är frivilligt för företag att ansluta sig.

”Jag är imponerad av att finansbranschen tar ett så stort ansvar genom att så många företag ansluter sig till Swedsec och att de licensierar en så stor krets av sina anställda. Det visar att kunskap och regelefterlevnad är av yttersta vikt och att förtroendet står i centrum”, säger Katarina Lidén, vd för SwedSec.

Diagrammet nedan visar ökningen av antalet aktiva licenshavare sedan 2005.

graf.jpg

För ytterligare information kontakta:

Katarina Lidén, vd
08-56 26 07 15
070-496 73 98
katarina@swedsec.se

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.