Till översikten
Pressmeddelanden | Nyheter

12 januari 2012

Antalet Swedsec-licensierade ökade starkt under 2011

Antalet anställda på finansmarknaden med Swedsec-licens (rådgivare, förvaltare, analytiker, mäklare med flera) fortsatte att öka kraftigt under 2011. Per den 31 december uppgick antalet licensierade till drygt 9 300, vilket motsvarar en ökning med 11 procent under året. Även antalet Swedsec-anslutna företag fortsatte att öka under 2011.

Till Swedsec ansluter sig företag med tillstånd från Finansinspektionen såsom banker, mäklarfirmor, fondbolag, kapitalförvaltare, försäkringsbolag och försäkringsförmedlare. Antalet anslutna företag uppgick per den 31 december till 177 stycken.

För förtroendet för finansmarknaden är det viktigt med en bred uppslutning kring SwedSec, vilket för de anställda medför kunskapskrav samt krav på att de regler som gäller på marknaden följs. Swedsec är baserat på självreglering, vilket innebär att det är frivilligt för företag att ansluta sig till SwedSec.

”Jag är imponerad av att så många företag ansluter sig till Swedsec och att de licensierar en så stor krets av sina anställda. Det visar att kunskap och regelefterlevnad är av yttersta vikt och att förtroende står i centrum. Dessutom ser många Swedsec-anslutningen som en kvalitetsstämpel”, säger Katarina Lidén, vd för Swedsec.

Diagrammet nedan visar utvecklingen av antalet aktiva licenshavare sedan 2005.

graf_q4_2011.jpg

För ytterligare information kontakta:
Katarina Lidén, vd, 08-56 26 07 15, 070-496 73 98 eller katarina@swedsec.se

 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.