Till översikten
Nyheter

16 juni 2022

”Det händer mycket i branschen”

Åsa Eriksson Hedensiö, som är ansvarig för Privataffären i Sverige på Handelsbanken, valdes nyligen in som ledamot i Swedsecs styrelse. Åsa har lång erfarenhet från finansbranschen. Under sin tid på Handelsbanken har hon arbetat både som chef i kontorsrörelsen och på centrala enheter med strategiska frågor och affärsutveckling. Som ansvarig för privataffären med många licensierade rådgivare som möter kund har Åsa stort fokus på rådgivarens roll och kundmötet.

Vad är mest spännande med ditt nya uppdrag som ledamot för Swedsecs styrelse?
− Jag tycker att det är en spännande tid just nu när det händer mycket i branschen. Kunderna ställer nya krav och har andra förväntningar än tidigare, teknisk utveckling skapar möjligheter som inte funnits tidigare och lagar och regelverk påverkar i stor omfattning. Det ställer stora krav på både organisationer och rådgivare att utvecklas i samma takt. Där ser jag att Swedsec har en spännande och viktig funktion och det ska bli roligt att få vara en del av det arbetet framåt.

Varför är självreglering viktigt?
− Det är viktigt att det finns ett stort förtroende för branschen på marknaden. För att göra det så behöver alla aktörer inom branschen säkerställa god kompetens och en sund rådgivning.

Varför tycker du att Swedsec är viktigt ur ett kundskyddsperspektiv?
− Jag tycker att rådgivaren har en väldigt viktig uppgift för att hjälpa kunden att ta välgrundade ekonomiska beslut. Ofta är det frågor som kunden tycker är lite svåra, som att låna till sin bostad, skapa en trygg ekonomisk bas för sin familj eller funderingar kring sitt pensionssparande. Genom Swedsecs licensieringstester kan kunden känna sig trygg att rådgivaren är väl insatt i sitt område och har en god förståelse för lagar och regelverk. Sedan tycker jag att både kvalitetssäkringen av kunskaper och utvärderingen där det blir konsekvenser om rådgivaren inte följer uppsatta riktlinjer stärker förtroendet för finansmarknaden.

Varför tycker du att Swedsec är viktigt?
− För branschen som helhet är det viktigt att kunden känner förtroende. Genom att Swedsec säkerställer en hög kunskapsnivå kan både kunderna och rådgivarna känna sig trygga.

Läs pressmeddelandet när Åsa Eriksson Hedensiö valdes till styrelseledamot.

 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.