Till översikten
Nyheter

27 oktober 2020

Föreningen Svensk Värdepappersmarknad lanserar ny logotyp och webbplats

Föreningen Svensk Värdepappersmarknad, som startade och äger SwedSec, har lanserat en ny webbplats och presenterat en ny logotyp.

Svensk Värdepappersmarknad, som fram till maj 2020 gick under namnet Svenska Fondhandlareföreningen, har 23 medlemmar och medlemskretsen inkluderar flertalet större svenska och nordiska banker, investmentbanker och värdepappersbolag samt flera medelstora och internationella aktörer som bedriver verksamhet på den svenska värdepappersmarknaden. Svensk Värdepappersmarknad verkar för en hållbar och konkurrenskraftig svensk värdepappersmarknad och bedriver ett aktivt servicearbete gentemot föreningens medlemmar och informationsarbete mot beslutsfattare och myndigheter i Sverige och inom EU.

Den nya webbplatsens adress är www.svenskvardepappersmarknad.se

Den nya logotypen, som i dess grundform är omgiven av färgerna blått och grönt, har tre parallella staplar som är inneslutna i en smaragdform. Staplarna är avsedda att leda betraktarens tankar till den börskurva som brukar symbolisera värdepappersmarknaden, medan smaragden som ädelsten bland annat förknippas med framgång, växtkraft och visdom. Logotypen ska symbolisera det goda samarbete i frågor av gemensamt intresse som Svensk Värdepappersmarknad har bidragit till mellan banker, investmentbanker och värdepappersbolag verksamma på den svenska värdepappersmarknaden sedan föreningen bildades i börshuset i Gamla Stan i Stockholm den 15 december 1908.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.