Till översikten
Nyheter

29 augusti 2016

Grattis Anneli till godkänt licensieringstest för bolån!

Anneli Adler, regionchef för Danske Bank i södra Sverige, blev en av de första testtagarna att få godkänt resultat på licensieringstest för bolån.

Bolån_1_230x230px.jpgSedan 16 augusti går det att genomföra Swedsecs licensieringstest för bolån på 13 orter från Malmö i söder till Luleå i norr. Genom licensieringstest för bolån sätts en branschstandard för vad en bolånerådgivare minst ska kunna. Kunskapskraven, som ligger till grund för testet, är framtagna i ett branschgemensamt projekt och baserade på kunskapskraven i bolånedirektivet.

En av de allra första att genomföra testet med godkänt resultat var Anneli Adler.

– Testet täcker in många områden och är både omfattande och relevant, säger Anneli. Många av frågorna är sådana som man kan få från kunder, vilket ökar relevansen och gör testet meningsfullt. Jag tyckte det var viktigt för mig som chef att skriva provet tidigt för att visa att det är viktigt och också förstå vad våra medarbetare förväntas kunna.

Anneli beskriver testet som förhållandevis stort, men inte extremt svårt. Trots lång erfarenhet från bank hade Anneli förberett sig genom att läsa boken Bolån av Ridder, göra e-utbildningar som hon fått från sin arbetsgivare samt Swedsecs diagnostiska test för bolån.

Under de tre kommande åren kommer cirka 15 000 personer som arbetar med bolån att genomföra licensieringstest för bolån.

– Jag tycker testet speglar den bredd av frågor man som rådgivare kan mötas av, och i kommande ÅKU kan man ju lätt komplettera med förändringar. Det blir en bra kvalitetssäkring av vår verksamhet, där bolånet och dess upplägg kan vara helt avgörande för en kunds privatekonomi, avslutar Anneli.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.