Till översikten
Nyheter

11 september 2007

Information med anledning av Årlig Kunskapsuppdatering (ÅKU)

Läs mer om:

  • Bakgrund
  • Arbetsgruppen
  • Material
  • Förtydligande
  • Rapportering
  • Dokument
  • Utbildning

Bakgrund

Kravet på återkommande licensieringstest vart femte år för licenshavare har enligt beslut i Swedsecs styrelse ersatts med krav på en årlig kunskapsuppdatering. För kalenderåret 2007 identifierades nio stycken ämnesområden som speciellt viktiga att ingå i kunskapsuppdateringen 2007.

Arbetsgruppen

En arbetsgrupp bestående av företrädare från branschen och Svenska Fondhandlareföreningen arbetade under hösten 2006 med att sammanställa ett material. Medverkande i gruppen var Urban Funered, då anställd på Carnegie Investment Bank, Lars Jonasson Nordea Bank, Susanne Håkansson Svenska Fondhandlareföreningen, Johan Lycke, då anställd på E Öhman Fondkommission, Adri De Ridder Högskolan på Gotland.

Material

Materialet för den årliga kunskapsuppdateringen 2007 ligger här.

Förtydligande

Enligt Swedsecs Regler 6.10 skall de Anslutna Företagen senast den 30 september intyga att Licenshavare hållit sina kunskaper uppdaterade. Licensen förfaller endast i de fall en Licenshavare vägrar att ta del av erbjuden utbildning/information. Fråga om förfall av Licens prövas av SwedSec. Denna prövning kommer att ske under oktober månad 2007.

Detta innebär att eventuella förfall av licenser p.g.a. utebliven årlig kunskapsuppdatering kommer att ske tidigast i november 2007.

Rapportering

Rapportering av intygande sker digitalt och kan ske på tre olika sätt; manuell instansning i onlinetjänsten; maskin-till-makin och maskin-till-maskin med en handpåläggning av administratör. De flesta anslutna företag kommer att beröras av det första förfarandet. Tekniken för rapporteringen, för Swedsecs vidkommande, skall vara klar vecka 37.

Mer om ÅKU

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.