Till översikten
Nyheter

21 oktober 2009

Katarina Lidén tillträder som ny VD för SwedSec

Katarina Lidén tillträder idag som verkställande direktör för SwedSec. Hennes företrädare, Margareta Carlsten, går i pension vid årsskiftet efter att ha varit med från verksamhetens grundande 2001.

Katarina har under några månader arbetat parallellt med Margareta och fått en noggrann introduktion inför överlämnandet av ansvaret.

Katarina Lidén är 42 år och har en lång och bred erfarenhet från finansmarknaden. Katarina kommer närmast från NASDAQ OMX som senior manager, där hon arbetat sedan 2000 och bland annat haft ansvar för strategiska projekt såsom skapandet av den Nordiska börsen. Dessförinnan arbetade Katarina under fyra år på Finansdepartementet som departementssekreterare. Katarina inledde sin kärriär utomlands och arbetade som analytiker på Hypo Securities i New York och med private banking på Bayerische Hypotheken- und Wechselbank i München, Tyskland. Katarina har en ekonomexamen från Ludwig Maximilians Universitetet i München.

”Det har varit stimulerande att få arbeta tillsammans med Katarina under hösten och jag lämnar med varm hand över stafettpinnen. Jag är övertygad om att Katarina kommer att göra en stark insats när det gäller att driva Swedsecs arbete för höga kunskaper och regelefterlevnad på värdepappersmarknaden”, säger Margareta Carlsten.

”Jag är mycket engagerad i det som Swedsec står för. Att få arbeta med förtroendefrågor på värdepappersmarknaden känns både angeläget och aktuellt. Mitt mål är att tillsammans med branschen se till att ännu fler licensierar sig och att värdet av att vara licensierad stärks ytterligare”, säger Katarina Lidén.

För mer information, kontakta:
Katarina Lidén, 08-56 26 07 15, katarina@swedsec.se

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.