Till översikten
Nyheter

15 mars 2022

Madeleine Jevås ny ledamot i Swedsecs prövningsnämnd

Madeleine Jevås är Product Manager för bolån på SEB, där hon ansvarar för produktstrategin och säkerställer att produkter uppfyller de lagkrav som finns och kvalitetssäkrar kundupplevelsen. Madeleine har ett gediget intresse för bostadsmarknaden och har en bakgrund som fastighetsmäklare. Under sina 13 år på SEB har hon arbetat som privatrådgivare, produktspecialist och affärsutvecklare för bolån där hon har god insyn i kundbeteenden och utmaningar hos rådgivarna. Madeleine sitter även i tillträdesportalen Tamburs styrgrupp, samt är med i det bank- och mäklargemensamma forumet Effektivare bolåneflöden.

Vad lockade dig med uppdraget i Swedsecs prövningsnämnd?

Jag värnar om en sund kreditgivning, där rådgivare ska känna sig stolta och trygga med sin kompetens som de kan hjälpa kunderna att fatta kloka ekonomiska beslut med. Genom arbetet i prövningsnämnden är jag med och påverkar de kunskapskrav som ska gälla för att få licens och, minst lika viktigt, säkerställer kontinuerlig kunskapsuppdatering genom ÅKU där de senaste regelverksändringarna och övriga aktuella ämnen tas upp.

Vad är mest spännande med ditt Swedsec uppdrag?

Prövningsnämnden har en otroligt bred och djup kompetens, så att få ta del av deras samlade kompetens och själv få bidra med praktisk erfarenhet från såväl rådgivarrollen som inom produktutvecklingsområdet ser jag verkligen fram emot.

Varför tycker du att Swedsec är viktigt ur ett kundskyddsperspektiv?

Att köpa en bostad är för många den största affären man gör i livet och många upplever det som en komplex process i likhet med placering av kapital som också är ett område med många komplexa begrepp och frågeställningar. Då är det viktigt att de bemöts av seriösa och kunniga rådgivare som kan förklara det komplexa på ett enkelt sätt. Med licens och en årlig kunskapsuppdatering säkerställer vi kompetensnivån hos rådgivarna och kunderna får bra råd och förstår konsekvenserna av sina beslut.

Vad tycker du är viktigt för att upprätthålla förtroendet för finansbranschen?

Det är viktigt att vi har höga kunskapskrav och säkerställer kontinuerlig kunskapsuppdatering då det händer otroligt mycket inom områdena när det gäller såväl ändrade regelverk som nya frågeställningar, så därför är det väldigt viktigt att rådgivarna har kunskap om alla de regeländringar som löpande sker och kan förklara dessa komplexa frågor på ett enkelt och tydligt sätt.

Läs mer om prövningsnämnden här.

Prenumerera på våra nyheter via sidfoten.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.