Till översikten
Pressmeddelanden

26 april 2022

Madeleine Jevås och Linda Conradsson nya ledamöter i Swedsecs Prövningsnämnd

Swedsecs styrelse har utsett Madeleine Jevås och Linda Conradsson till nya ledamöter i Swedsecs Prövningsnämnd. Madeleine är Product Manager Mortgages på SEB och Linda är chef för Private Banking legal (Sverige) på Handelsbanken. Vi är glada över att dessa två kompetenta och erfarna personer kommer bli en del av nämndens arbete.

Prövningsnämndens beslutar om vilka kunskaper som behövs för att få en licens. De går varje år igenom både kraven och frågorna för att testerna ska vara aktuella. För att behålla sin licens måste alla aktiva licenshavare genomföra en årlig kunskapsuppdatering. Vilka kunskaper som ligger i fokus för året bestäms också av Prövningsnämnden. Nämnden fyller en viktig roll i att stärka kompetensen och kundskyddet i finansbranschen.

– Att köpa en bostad är för många den största affären man gör i livet och många upplever det som en komplex process i likhet med placering av kapital som också är ett område med många komplexa begrepp och frågeställningar. Då är det viktigt att de bemöts av seriösa och kunniga rådgivare som kan förklara det komplexa på ett enkelt sätt. Med licens och en årlig kunskapsuppdatering säkerställer vi kompetensnivån hos rådgivarna och kunderna får bra råd och förstår konsekvenserna av sina beslut, säger Madeleine Jevås.

– Det är av stor vikt att medarbetare inom finansbranschen har en hög kunskapsnivå och är uppdaterade inom gällande lagstiftning och regelverk för att inge förtroende hos branschens kunder. Med tanke på den snabba informationsspridning som idag kan ske via sociala medier när något ärende hanteras felaktigt, är det av stor betydelse att den typ av ärenden i största möjliga mån minimeras, säger Linda Conradsson.

PRÖVNINGSNÄMNDENS LEDAMÖTER
• Inger Nordmark (ordförande), Swedsec Licensiering AB
• Teresa Isele, VD, Swedsec Licensiering AB
• Lennart Bandh, bankjurist, Legal Department, Swedbank
• Linda Conradsson, chef, Private Banking legal (Sverige), Svenska Handelsbanken
• Johan Hagbarth, placeringsstrateg och makroanalytiker, SEB
• Isabella Hugosson, advokat, Advokatfirma Dahlgren & Partners
• Madeleine Jevås, Product Manager Mortgages, SEB
• Johan Lycke, jurist, Johan Lycke AB
• Jonas Myrdal, kammaråklagare, EBM
• Torbjörn Sällström, Program Director, SSE IFL Executive Education

För ytterligare information kontakta:
Teresa Isele, VD Swedsec Licensiering AB
08-56 26 07 15 eller teresa@swedsec.se

 

Linda Conradsson

Linda Conradsson

Madeleine Jevås

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.