Till översikten
Nyheter

30 april 2008

Ny ordförande i SwedSec

Swedsec har utsett Klas Danielsson till ny styrelseordförande. Klas Danielsson efterträder Lars Bredin som lämnar styrelsen på egen begäran. Lars Bredin har varit ledamot i styrelsen sedan Swedsec startades 2001 och var ordförande sedan 2004. Klas Danielsson, tidigare vd för Nordnet och ledamot i Svenska Fondhandlareföreningens styrelse, har länge varit engagerad i branschgemensamma frågor. Han är styrelseledamot i Konsumenternas Bank- och Finansbyrå, som drivs gemensamt av branschorganisationer och myndigheter genom bl.a. Svenska Fondhandlareföreningen och Finansinspektionen.

– Mina 11 år på Nordnet var en period av förtroendeskapande och konsumentförbättringar. Det ska bli riktigt roligt att som ordförande för Swedsec fortsätta att arbeta för ökat förtroende hos allmänheten genom den kunskap, kompetens och kvalitet som Swedsecs verksamhet resulterar i, säger Klas Danielsson.

Swedsec slog med 162 stycken nyligen rekord i antal anslutna företag (banker, mäklarföretag, kapitalförvaltare med flera) samt med över 6 500 stycken också rekord i antal licensierade anställda (privatrådgivare, personliga bankmän, mäklare med flera).

– Den ökande komplexiteten på finansmarknaden ställer allt högre krav på de anställda och därmed ett stigande behov av kunskap och kompetens. Därmed ser jag att Swedsecs licensiering av anställda på finansmarknaden kommer att bli allt viktigare, säger Margareta Carlsten, vd på SwedSec.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.