Till översikten
Pressmeddelanden | Nyheter

16 juni 2017

Seminarium: Rådgivning i förvandling

Swedsec höll ett seminarium under våren 2017 för att belysa aktuella frågor som branschen står inför. Mifid 2 träder i kraft i början av 2018 och aktörerna på de finansiella marknaderna förbereder sig för de nya reglerna.

Parallellt med de senaste årens förändringar på regelområdet pågår ett intensivt arbete med att utveckla tekniska lösningar för att erbjuda olika former av automatiserad rådgivning.

Dessa områden är intressanta att följa då de kommer att ge avtryck på hur rådgivningssituationen ser ut framöver. Seminariet riktade sig till licenshavare och andra intresserade.

Katarina Lidén, VD SwedSec, talade om kunskap, etik och regelefterlevnad. Malin Alpen, departementsråd, och Johanna Dunér, kansliråd, hos Finansdepartementet, informerade om Mifid 2 och stärkt kund- och investerarskydd. Johan Lycke, compliance officer Handelsbanken Capital Markets och sekreterare i Mifid 2-utredningen, berättade om konsekvenser för investeringsrådgivning. Anders Stenkrona, VD Stenkrona Investment Behaviour Analysis, talade om automatiserad finansiell rådgivning: Hur kan maskiner anpassas till mänskligt beteende?

 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.