Till översikten
Nyheter

8 oktober 2009

Stark ökning av SwedSec-licensierad personal på finansmarknaden

Antalet anställda på finansmarknaden som är SwedSec-licensierade (förvaltare, analytiker, mäklare, rådgivare med flera) har under 2009 ökat starkt. Antalet licensierade uppgick per den 30 september 2009 till 7 334 (6 777) st, vilket är en ökning med 8 % jämfört med 30 september 2008.

Till Swedsec ansluter sig företag med tillstånd från Finansinspektionen såsom banker, mäklarfirmor, fondförvaltare, kapitalförvaltare, försäkringsbolag och försäkringsförmedlare.

”Finanskrisen har inte alls minskat företagens ambitioner att licensiera sin personal. Tvärtom ser vi att ambitionsnivån hos många av våra företag ökar och jag tror därför på en fortsatt stark ökning i antal licensierade”, säger Katarina Lidén, tillträdande vd för SwedSec.

Att som företag ansluta sig till Swedsec och licensieringen är att likställa med ett branschansvar, vilket betyder att man dels ställer sig bakom en branschgemensam kunskapsnivå för personalen samt dels ställer ökade krav på regelefterlevnad. Vid regelbrott riskerar personalen indragen licens vilket medför näringsförbud hos SwedSec-anslutna företag.

”Ett av mina uppdrag som ny vd är att öka våra ansträngningar för att ännu fler företag skall ansluta sig och att en ännu större andel av personalen skall licensiera sig. Vi vill också verka för att allmänhetens kännedom om värdet av SwedSec-licensen ska stärkas, säger Katarina Lidén.

För ytterligare information kontakta:

Katarina Lidén, tillträdande vd
08-56260715
070-4967398
katarina@swedsec.se

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.