Till översikten
Nyheter

17 juni 2020

Svenska Fondhandlareföreningen blir Svensk Värdepappersmarknad

Svenska Fondhandlareföreningen, som startade och äger Swedsec Licensiering AB, ändrar efter 111 år namn till Föreningen Svensk Värdepappersmarknad.

Vid Svenska Fondhandlareföreningens föreningssammanträde den 4 maj 2020 beslutades att ändra namnet på föreningen till Föreningen Svensk Värdepappersmarknad och som en följd av detta ändras även namnet på föreningens servicebolag till Svensk Värdepappersmarknad Service AB.

Som en konsekvens av den svenska namnändringen ändras även föreningens engelska namn från Swedish Securities Dealers Association till Swedish Securities Markets Association.

– Den svenska värdepappersmarknaden och aktörerna på denna tillhör de främsta i Europa och det är bra att föreningens namn moderniseras så att det klarare relaterar till den marknad där våra medlemmar verkar. Föreningens engagemang för en hållbar och konkurrenskraftig svensk värdepappersmarknad fortsätter som tidigare i våra arbetsgrupper och samarbeten, liksom vår dialog med svenska och europeiska tillsynsmyndigheter och beslutsfattare. Det nya namnet kommer att fasas in successivt under sommaren parallellt med att vi slutför arbetet med föreningens nya logotyp och hemsida, säger föreningens VD Urban Funered i en kommenterar.

Läs hela pressmeddelandet här

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.