Till översikten
Pressmeddelanden | Nyheter

13 augusti 2019

Swedsec återkallar licens för kundrådgivare

Kundrådgivaren har betalat ut gåvor trots att framtidsfullmakten inte omfattade gåvor. Han har inte heller anpassat rådgivningen efter kundens riskvilja samt undanhållit kommunikation m.m.

Under våren 2018 genomförde rådgivaren en överföring av fem gåvor på sammanlagt 1 miljon kr trots att framtidsfullmakten inte omfattade åtgärder rörande gåvor. De kontroller som rådgivaren utförde var inte i enlighet med företagets interna regler, som grundar sig på lagen om framtidsfullmakter. Rådgivaren har dessutom inte anpassat sin rådgivning efter kundens riskvilja och inte heller dokumenterat rådgivning enligt företagets interna regler, som grundar sig på lag och Finansinspektionens föreskrifter. Efter att rådgivarens kundansvar upphört har han även använt sin behörighet till att göra otillåtna slagningar i företagets system i strid med företagets regler. Vidare har rådgivaren försökt att undanhålla kommunikation med kunder för företagets utredare.

Swedsecs disciplinnämnd konstaterar att rådgivaren allvarligt har brustit i sitt arbete och att det är fråga om upprepade regelöverträdelser inom olika områden. Rådgivaren har medvetet undanhållit kommunikation med kunder i syfte att dölja vad som skett. Agerandet har utsatt både företaget och kunder för betydande risker varför rådgivarens licens återkallas.

Disciplinnämndens hela beslut i anonymiserad form finns att läsa här >>

För ytterligare information kontakta:
Katarina Lidén, VD Swedsec Licensiering AB
08-56 26 07 15 eller katarina@swedsec.se

Prenumerera på våra nyheter via sidfoten nedan.

 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.