Till översikten
Nyheter

29 september 2016

Swedsec firade 15 år!

Den 27 september bjöd Swedsec in till ett seminarium för att uppmärksamma och fira Swedsecs första 15 år. Det blev en kväll att både titta reflekterande i backspegeln och att blicka framåt.

tom_dinkelspiel_420.jpg
Tom Dinkelspiel, ordförande, SwedSec.

Swedsecs ordförande Tom Dinkelspiel hälsade alla välkomna och därefter gjorde vd Katarina Lidén en exposé med nedslag i valda delar av Swedsecs verksamhet.

Per Bolund, finansmarknads- och konsumentminister och biträdande finansminister, inledde med att gratulera Swedsec till sina första 15 år och uttryckte sin uppskattning inför det arbete som Swedsec tillsammans med branschen gör för att upprätthålla förtroendet för finansmarknaden. Därefter kretsade hans anförande kring ansvarsfulla investeringar och den viktiga roll som finansiella rådgivare har att fylla.

Tomas Brytting, professor i organisationsetik vid Ersta Sköndal Högskola, fördjupade sig i ämnet etik ur ett ledningsperspektiv. Han gav publiken insikter kring att det inte räcker med att använda sitt förnuft utan våra handlingar måste också vara ”marinerade i samvete och empati”.

Cirka 150 gäster från finansmarknadens aktörer deltog under eftermiddagens seminarium. Efter seminariet följde mingel då Johan Munck tackades för sina utomordentliga insatser som ordförande för Swedsecs disciplinnämnd under alla de 15 år som Swedsec har funnits.

Mer information om Swedsecs första 15 år finner du här.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.