Till översikten
Nyheter

27 juni 2022

Swedsec söker senior jurist

Arbetsbeskrivning

Som senior jurist hos oss fyller du tillsammans med dina kollegor en viktig roll i finansbranschens självreglering. Vi verkar för de anslutna företagens gemensamma intresse av att ha kompetenta medarbetare och värna om kundskyddet på finansmarknaden.

Swedsec är en liten och platt organisation som i dagsläget består av tio medarbetare. Du kommer rapportera till vd men kommer ha många kontaktytor till övriga medarbetare. Medarbetarna arbetar inom områdena affärsutveckling, testverksamhet, juridik, administration/kundservice, IT, ekonomi och kommunikation.

Som senior jurist har du ett brett ansvarsområde för hela Swedsecs bolagsjuridiska arbete och arbetar nära vd. Typiska bolagsjuridiska uppgifter inkluderar följande:

  • Bistå i framtagande av styrelsematerial samt föra protokoll på styrelsemöten;
  • Ansvara för upprättande av årsstämmor, registreringar hos bolagsverket etc.
  • Ansvara för den juridiska delen i avtalsförhandling och- anslutandehantering.
  • Driva arbetet med att löpande uppdatera Swedsecs anslutningsvillkor (vårt regelverk) tillsammans med vår externa regelkommitté som består av representanter från branschen samt löpande svara på frågor kopplade till regelverket.
  • Löpande driva vår GDPR arbete framåt.
  • Bistå ansvarig för disciplinärenden med handläggning av disciplinärenden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har juridisk akademisk examen och troligen 7 – 10 års erfarenhet av juridiskt arbete inom bank- och finanssektorn. Du har god förståelse, erfarenhet och kunskap om finansmarknadens funktionssätt, regelverk och aktörer.

Vi tror att du tidigare arbetat i operativa juridiska roller med anknytning till finansmarknaden, där du även har kommit i naturlig kontakt med finansmarknadens regelverk men där du även har hanterat avtalsförhandlingar samt GDPR frågor.

Du är en strukturerad person med en förmåga att, tillsammans med medarbetarna, implementera såväl målsättningar som effektiva processer.

Du är mogen och trygg i dig själv och din juridiska kompetens, vilket gör att du kan agera prestigelöst och ödmjukt. Du har en god kommunikativ förmåga och inger förtroende hos såväl medarbetare som hos anslutna företag och myndigheter. Du är van vid att ta egna initiativ samt att driva projekt självständigt. Vi ser även gärna att du har ett strategiskt och långsiktigt tänkande. Du är även lösningsorienterad, pragmatisk och har ett digitalt förhållningssätt.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Swedsec med SJR Executive Search. Urvalet av ansökningar sker löpande med målsättning att intervjuer sker efter semestrarna. Vid frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Hendrik Dahlgren, Seniorkonsult 070-471 59 03 eller Christina Singelman, Researchkonsult 073-421 79 87. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

I det fall den sökta tjänsten medför ekonomiskt ansvar kommer en kreditupplysning att genomföras avseende slutkandidaten.

Varmt välkommen med din ansökan! 
Klicka här.

 

skrivbord_800x392
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.