Till översikten
Pressmeddelanden | Nyheter

21 oktober 2019

Swedsec varnar licenshavare

Licenshavaren har utan mandat hanterat krediter, privat lånat pengar till en kund och attesterat transaktioner från samma kunds konto till sitt eget.

Trots att licenshavaren inte längre hade behörighet att arbeta med privatkrediter hanterade hon fyra bolåneärenden och en kortkredit. Ärendena hanterades felaktigt i flera avseenden. Licenshavaren lånade även privat ut pengar till en kund och attesterade senare två överföringar från den kundens konto till sitt eget. Enligt licenshavaren har kunden och hon en relativt nära relation.

Swedsecs disciplinnämnd framhåller att licenshavaren hanterat kreditärenden rakt emot instruktion från sin chef och attesterat överföringar till sitt eget konto i strid med regler om jäv och intressekonflikter. Reglerna har stor betydelse för förtroendet för finansmarknaden. Disciplinnämnden anser att licenshavaren allvarligt har brustit i sitt arbete, men tar hänsyn till att det förekom en kultur med bristande regelefterlevnad på det aktuella kontoret. Licenshavaren tilldelas därför en varning.

Disciplinnämndens hela beslut i anonymiserad form finns att läsa här >>

För ytterligare information kontakta:
Katarina Lidén, VD Swedsec Licensiering AB
08-56 26 07 15 eller katarina@swedsec.se

Prenumerera på Swedsecs nyheter via sidfoten nedan.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.