Till översikten
Nyheter

19 december 2019

Tack för en fantastisk resa!

2019 har inneburit många stora och spännande uppdrag och ett gediget arbete inom Swedsecs ramar.

Den sista december går vi i mål med finansmarknadens stora bolåneprojekt. Efter tre år kommer 15 000 anställda att ha genomfört licensieringstest för bolån, vilket har medfört ett rejält kunskapslyft i branschen.

Under 2019 har Swedsec lanserat ytterligare ett nytt licensieringstest – för informationsgivare.

Året har också visat att de anslutna företagen tar regelefterlevnad och god etik på stort allvar genom att anmäla regelöverträdelser. 2019 återkallade disciplinnämnden fler licenser än något tidigare år.

Om vi blickar tillbaka på det senaste decenniet har det hänt mycket på SwedSec. När vi gick in i 2010-talet fanns endast ett licensieringstest och ca 7 500 personer på finansmarknaden hade aktiv licens. Nu har vi tillsammans med våra anslutna företag skapat fem yrkesanpassade licensieringstester och närmare 24 000 personer har idag aktiv licens. Kundnöjdheten hos våra anslutna företag har ökat, vilket är av största vikt för oss.

Vi tackar för alla goda samarbeten under 2019 och ser fram emot 2020-talet med stor tillförsikt för självregleringen. Det viktiga arbetet med kunskaper, etik och regelefterlevnad fortsätter!

God Jul och Gott Nytt År!

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.