Till översikten
Pressmeddelanden

16 oktober 2020

Teresa Isele har utsetts till ny VD för Swedsec Licensiering AB och tillträder i början av 2021

Styrelsen för Swedsec Licensiering AB (SwedSec) har utsett Teresa Isele till ny VD för SwedSec. Teresa är Chef för Verksamhetsstöd & Utveckling på Första AP-fonden där hon sedan 2015 har haft flera viktiga roller inklusive som t f VD, Chefsjurist och Chef för Compliance. Teresa har dessförinnan varit jurist på EQT och Advokatfirman Vinge i Stockholm. Teresa är jurist med examina från såväl Humboldt-Universität zu Berlin som Stockholms Universitet och ett diplom i English Legal Studies från Kings College i London.

Teresa Isele efterträder Swedsecs nuvarande VD Katarina Lidén som i november lämnar Swedsec för att tillträda som ny VD för Föreningen God Sed på Värdepappersmarknaden.

Urban Funered, Vice Ordförande i Swedsecs styrelse och tillika VD för Swedsecs moderbolag Svensk Värdepappersmarknad Service AB, kommer att interimistiskt inträda som VD för Swedsec med början den 13 november 2020 och till dess att Teresa tillträder som VD i början av 2021.

− Vi är mycket glada över att Teresa Isele har valt att ta på sig rollen som VD för Swedsec från början av nästa år. Teresa har under sin karriär haft viktiga roller som t f VD, Chefsjurist och Chef för Compliance på Första AP-fonden, som bolagsjurist på EQT och jurist på Advokatfirman Vinge. Teresa har ett mycket stort intresse för den viktiga roll som Swedsec spelar inom svensk självreglering. Detta tillsammans med Teresas goda personliga egenskaper och erfarenheter samt akademiska bakgrund, med juridiska examina och diplom från Sverige, Tyskland och Storbritannien, har övertygat oss om att Teresa kommer att bli en utmärkt ny VD för SwedSec, kommenterar Mats Torstendahl, Ordförande för SwedSec.

− Jag är stolt och glad över att få uppdraget att leda Swedsecs verksamhet. Swedsec har en mycket viktig roll att fylla på den svenska finansmarknaden och jag ser fram emot att få fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med alla erfarna och kompetenta medarbetare på Swedsec och i dess nämnder, kommittéer och utskott. Tillsammans med de företag som är anslutna till Swedsec har vi en viktig uppgift i att ytterligare stärka förtroendet för den svenska finansmarknaden, säger Teresa Isele, nyutsedd VD för SwedSec.

Teresa Isele är 38 år, är gift och har två barn. Teresa är idag är Chef för Verksamhetsstöd & Utveckling på Första AP-fonden och kommer att tillträda sin nya tjänst som VD för Swedsec Licensiering AB i början av 2021. Teresa har en Juris Kandidat och en Master of Laws (LLM) i International Commercial Arbitration från Stockholms Universitet, en juridisk Staatsexamen och Juris Magister från Humboldt-Universität zu Berlin i Tyskland, samt ett Diploma in English Legal Studies från Kings College i London.

För ytterligare information kontakta:
Mats Torstendahl, Styrelseordförande, Swedsec Licensiering AB, 08-763 74 20
Urban Funered, Vice Ordförande, Swedsec Licensiering AB, 08-56 26 70 01

Högupplöst bild på Teresa Isele

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.