Till översikten
Pressmeddelanden | Nyheter

18 februari 2015

Torbjörn Ericsson ny styrelseordförande för SwedSec

Torbjörn Ericsson, COO för Large Corporates & Institutions på Swedbank, är ny styrelseordförande för SwedSec. Klas Danielsson, avgående ordförande och VD för SBAB, kommer att fortsätta som styrelseledamot fram till årsstämman.

torbjorn_ericsson.jpg– Swedsec är idag en kvalitetsstämpel i den finansiella sektorn. Kunskapskraven och licensieringstesterna stärker kunskapsnivån i branschen. I kombination med kravet på regelefterlevnad och det disciplinära förfarandet borgar det för stärkt konsumentskydd. Jag ser fram emot att vara ordförande och att få fortsätta bidra till det viktiga arbetet med att stärka förtroendet för finansmarknaden, säger Torbjörn Ericsson.

Torbjörn Ericsson har lång erfarenhet från den finansiella sektorn, från nuvarande tjänst på Swedbank, samt från SEB och Alfred Berg. Torbjörn har sedan 2012 varit styrelseordförande i Svenska Fondhandlareföreningen och sedan 2011 styrelseledamot i SwedSec.

Swedsec har 183 anslutna företag och närmare 23 000 aktiva licenshavare. Det finns yrkesanpassade licensieringstester för rådgivare, specialister samt ledning- och kontrollfunktioner. Ett licensieringstest för bolån är under framtagande. De senaste två åren har antalet aktiva licenshavare ökat kraftigt från 10 000 till ca 23 000 personer.

Klas Danielsson har under sina närmare sju år på ordförandeposten varit en viktig del av den framgångsrika utvecklingen. Klas Danielsson lämnar på egen begäran ordförandeposten på grund av tidsbrist.

För ytterligare information kontakta:
Kerstin Hermansson, VD Svenska Fondhandlareföreningen, 08-562 60 701 eller kerstin@fondhandlarna.se

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.