Till översikten
Nyheter

4 september 2018

Uppdateringar av kunskapskrav för IDD

Finansinspektionens föreskrifter (FFFS 2018:10) om försäkringsdistribution (IDD) börjar gälla den 1 oktober. I dessa ingår kunskapskrav, som påverkar Swedsecs licensieringstest för rådgivare samt ledning och kontrollfunktioner.

Swedsec anpassar kunskapskraven, licensieringstesterna och de diagnostiska testerna så att kunskapskraven i föreskrifterna uppfylls. I licensieringstest för rådgivare är det främst delområde 4 och i viss mån delområde 3 som berörs. I licensieringstest för ledning och kontrollfunktioner påverkas delområde 3. I båda kunskapskraven har vissa andra ändringar också gjorts, se ändringsmarkerade versioner.

Fr.o.m. den 1 oktober kommer även kravgränsen för att bli godkänd på licensieringstest för rådgivare att ändras. Gränsen för godkänt blir 70 procent på hela testet. Kravet på att testtagaren även ska uppnå minst 60 procent rätt per delområde tas bort.

Mer om kravgränsen för licensieringstest för rådgivare

De diagnostiska testerna är anpassade till de nya kunskapskraven fr.o.m. den 19 september.

Kunskapskraven för licensieringstest för bolån och specialister påverkas inte av de nya reglerna för försäkringsdistribution.

Kunskapskraven för licensieringstest för rådgivare

Kunskapskraven för licensieringstest för ledning och kontrollfunktioner

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.