Till översikten
Pressmeddelanden | Nyheter

7 januari 2014

23 000 Swedsec-licensierade

kvartalsstatistik_swedsec_Q4_2013_450x227.png

Vid årsskiftet var närmare 23 000 anställda på den svenska finansmarknaden Swedsec-licensierade. Det är mer än dubbelt så många som för ett år sedan.

– Det är mycket glädjande att så många på finansmarknaden nu är Swedsec-licensierade. Det visar att branschen prioriterar kunskaper och regelefterlevnad, något som leder till stärkt konsumentskydd, säger Katarina Lidén, VD på Swedsec.

En anledning till ökningen är att Swedsecs regler skärptes den 1 januari 2013 så att fler rådgivare omfattas av kravet på licens. Sedan dess har antalet aktiva licenshavare ökat från ca 9 800 till ca 22 900.

I januari 2013 infördes också ett särskilt licensieringstest för rådgivare, som ett led i Swedsecs satsning på att införa fler yrkesanpassade licensieringstester.

Nästa steg tas nu i januari 2014 då ett särskilt licensieringstest för specialister lanseras. Licensieringstestet för specialister riktar sig till personer som arbetar som aktiemäklare, analytiker, fond- och portföljförvaltare m.fl.

I juni 2014 kommer även ett nytt licensieringstest för ledning och kontrollfunktioner att introduceras. Detta test väder sig till bl.a. vissa chefer, compliance officers och personal inom riskkontroll på de 184 företag som är anslutna till Swedsec.

– Swedsec har blivit en kvalitetsstämpel och en självklarhet för det stora flertalet företag på den svenska finansmarknaden, säger Katarina Lidén, VD på Swedsec. Alla konsumenter bör be att få träffa Swedsec-licensierad personal.

För att ta reda på om exempelvis en rådgivare, försäkringsförmedlare eller portföljförvaltare har aktiv licens finns en sökfunktion på Swedsecs webbplats.

För ytterligare information kontakta:
Katarina Lidén, VD, 08-56 26 07 15, 070-496 73 98 eller katarina@swedsec.se

Prenumerera på Swedsecs nyheter via sidfoten nedan.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.