Till översikten
Nyheter

21 oktober 2008

Antal licensierade i bank- och finansbranschen fortsätter att öka

Antal licensierad personal (mäklare, rådgivare med flera) i den svenska bank- & finansbranschen har under det tredje kvartalet fortsatt att öka. Antal licensierade uppgick per den 30 september 2008 till 6 777 st, vilket är det högsta antal licensierade hittills sedan Swedsec startade. Till Swedsec ansluter sig företag med tillstånd från Finansinspektionen såsom banker, mäklarfirmor, fondförvaltare, kapitalförvaltare, försäkringsbolag och försäkrings-förmedlare som alla har gemensamt att de i olika former är aktiva på den svenska värdepappersmarknaden. Antal anslutna företag uppgick per den 30 september till 158.

”Den alltmer komplexa och globala finansmarknaden, EU-regleringar för att främja konkurrensen samt det växande konsumentskyddet, medför ökade kompetenskrav på rådgivare och andra yrkesgrupper på värdepappersmarknaden. Swedsecs funktion blir därmed allt viktigare”, säger Margareta Carlsten, vd på SwedSec.

”Vi räknar därför också med att antalet SwedSec-licensierad personal kommer att fortsätta öka, eftersom vi ser att de anslutna företagen ökar sina kunskaps- och kompetenskrav inom sina yrkesgrupper”, fortsätter Margareta Carlsten.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.