Till översikten
Pressmeddelanden | Nyheter

3 juli 2012

Antalet SwedSec-licensierade fortsätter att öka

Antalet anställda på finansmarknaden med SwedSec-licens (rådgivare, förvaltare, analytiker, mäklare, försäkringsförmedlare med flera) har fortsatt att öka under 2012. Per den 30 juni uppgick antalet licensierade till 9 655, vilket motsvarar en ökning med drygt 5 procent på årsbasis.

Till Swedsec kan företag med tillstånd från Finansinspektionen ansluta sig såsom banker, mäklarfirmor, fondbolag, kapitalförvaltare, försäkringsbolag och försäkringsförmedlare.

Swedsec är baserat på självreglering, vilket innebär att det är frivilligt för företag att ansluta sig till systemet. För förtroendet för finansmarknaden är det viktigt med en bred uppslutning kring SwedSec, vilket för de anställda medför kunskapskrav samt krav på att de regler som gäller på marknaden följs.

”Det är glädjande att den positiva trenden håller i sig trots att det är rätt tuffa tider för finansmarknaden. Jag ser det som ett tecken på att förtroende spelar en allt viktigare roll. Den kvalitetsstämpel som licensieringen innebär eftersträvas av allt fler”, säger Katarina Lidén, vd för SwedSec.

För ytterligare information kontakta:
Katarina Lidén, vd, 08-56 26 07 15, 070-496 73 98 eller katarina@swedsec.se

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.