Till översikten
Nyheter

24 mars 2014

Grattis Fredrik till Swedsec-licensen!

Fredrik Lehto blev en av de första att få Swedsec-licens baserad på licensieringstest för specialister. Fredrik arbetar sedan januari i år inom Equity Sales på ABG Sundal Collier AB. Innan dess studerade han finansiell ekonomi på Svenska handelshögskolan i Vasa, Finland.

– Ämnena i testet är både breda och intressanta. Det var bra frågor i testet, som krävde att man fick tänka till, säger Fredrik. Eftersom jag har studerat finansiell ekonomi var de avsnitten inte så svåra för mig. Däremot fick jag läsa på betydligt mer på de Sverige-specifika delarna, t.ex. lagstiftning.

Fredrik förberedde sig inför licensieringstestet genom att läsa den litteratur som finns föreslagen på Swedsecs webbplats och prickade av den mot kunskapskraven för testet.

Sedan ett par månader går det att beställa ett diagnostiskt test speciellt framtaget för licensieringstest för specialister.

– Det hade underlättat om jag hade haft tillgång till det diagnostiska testet när jag förberedde mig, konstaterar Fredrik. Men det gick ju bra ändå genom att läsa föreslagen litteratur och jag fick en bra repetition.

– Jag tycker om grundtanken med licensieringen. Det är en skön känsla att det finns minimikrav som alla i branschen måste uppfylla, avslutar Fredrik.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.