Till översikten
Nyheter

15 mars 2022

I dessa mörka tider

Putins invasion av Ukraina berör oss alla djupt och orden räcker inte till för att beskriva hur oerhört ledsen jag är över det mänskliga lidandet som detta krig skapar. I mörka tider som dessa är jag övertygad om att det är ännu viktigare att fortsätta bygga ett samhälle som vi alla vill leva i.

Vårt bidrag i denna strävan är att arbeta för kompetens och kundskydd inom den svenska finansbranschen. En väl fungerande finansmarknad lägger grunden för ett välmående samhälle och vi bidrar till att säkerställa att de som arbetar inom branschen har relevant kompetens och skyddar kundernas intressen på ett adekvat sätt. Detta viktiga arbete kommer vi fortsätta med även i dessa mörka tider.

Ett år som vd

Ett helt år har gått sedan jag tillträdde tjänsten som vd på Swedsec och mitt fokus under 2021 har varit att lära mig verksamheten, träffa många representanter från våra anslutna företag och andra intressenter, samt att staka ut vägen framåt för Swedsec tillsammans med styrelsen. Jag imponeras av det stora engagemanget kring vår verksamhet. Vi är många som verkligen brinner för Swedsecs uppgift att stärka kompetensen och kundskyddet i finansbranschen. Förra året bidrog vi till ett ständigt lärande i branschen genom att cirka 23 000 licenshavare genomfördeden årliga kunskapsuppdateringen – ”ÅKU:n” samt att vi anordnade ett webbinarium om hållbar rådgivning, vilket är något som efterfrågas i allt större utsträckning av slutkunder.

Likt tidigare år har vi uppdaterat våra kunskapskrav och tester för att säkerställa kvaliteten och relevansen, bland annat inom hållbarhetsområdet men även avseende pensioner och försäkringar. Trots kvarvarande pandemirestriktioner tillhandahöll vi cirka 3 500 licensieringstester under 2021. Den disciplinära verksamheten har fortsatt att handlägga många ärenden. Av 48 beslut under 2021 återkallades sex licenser, samtidigt som flertalet licenshavare varnades. Det är viktigt för kundskyddet att allvarliga regelbrott leder till konsekvenser. Ytterligare steg har tagits i att framtidssäkra vår verksamhet. Vi har ökat digitaliseringstakten inom olika områden och planerar under 2022 att bland annat lansera digitala testlokaler.

Jag vill rikta ett stort tack till alla anslutna företag, licenshavare och andra intressenter för ert fortsatta stöd och engagemang. Ett stort tack även till våra kompetenta medarbetare och konsulter, samt alla ledamöter i våra olika stödjande organ – ni bär vår verksamhet framåt. Tillsammans stärker vi kompetensen och kundskyddet på finansmarknaden.

Teresa Isele, vd, Swedsec Licensiering AB

Prenumerera på våra nyheter via sidfoten.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.