Till översikten
Nyheter

22 november 2007

Information med anledning av Årlig Kunskapsuppdatering (ÅKU) 2008

Kravet på återkommande licensieringstest vart femte år för licenshavare ersattes 2007 med krav på en årlig kunskapsuppdatering. För kalenderåret 2007 identifierades nio stycken ämnesområden som skulle ingå i kunskapsuppdateringen 2007. För kalenderåret 2008 har fem ämnesområden identifierats.

Kunskapskrav kopplade till 2008 års kunskapsuppdatering (ÅKU) ligger här.

Regler

Enligt Swedsecs Regler skall de Anslutna Företagen senast den 30 september 2008 intyga att Licenshavare hållit sina kunskaper uppdaterade. Licensen förfaller i de fall en Licenshavare vägrar att ta del av erbjuden utbildning/information. Om Licenshavare med aktiv Licens på grund av sjukdom, föräldraledighet eller annan liknande orsak inte kan fullgöra sin skyldighet att uppdatera sina kunskaper inom den tid som angivits skall Licensen förklaras vilande.

Rapportering

Rapportering av intygande sker digitalt och kan ske på tre olika sätt; manuell instansning i onlinetjänsten; maskin-till-makin och maskin-till-maskin med en handpåläggning av administratör. De flesta anslutna företag kommer att beröras av det första förfarandet.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.