Till översikten
Pressmeddelanden | Nyheter

3 mars 2009

Katarina Lidén blir ny VD efter Margareta Carlsten

Katarina Lidén har anställts för att ta över som verkställande direktör för Swedsec eftersom Margareta Carlsten vid kommande årsskifte går i pension.

Katarina kommer att tillträda som verkställande direktör senare i höst efter att först under ett antal månader ha arbetat parallellt med nuvarande verkställande direktör Margareta Carlsten, i syfte att skapa en noggrann och genomtänkt överlämning av ansvaret.

Katarina Lidén är 41 år och har en lång och bred erfarenhet från finansmarknaden. Katarina kommer närmast från NASDAQ OMX som senior manager, där hon arbetat sedan 2000 och bland annat haft ansvar för strategiska projekt såsom skapandet av den Nordiska börsen. Dessförinnan arbetade Katarina under fyra år på Finansdepartementet som departementssekreterare och dessförinnan några år utomlands som analytiker på Hypo Securities i New York och med private banking på Bayerische Hypotheken- und Wechselbank i München, Tyskland. Katarina har en ekonomexamen från Ludwig Maximilians Universitetet i München, Tyskland.

”Det ska bli mycket stimulerande att tillsammans med Katarina fortsätta Swedsecs framgångsrika arbete för höga kunskaper och regelefterlevnad på värdepappers-marknaden”, säger Klas Danielsson, styrelseordförande i SwedSec.

”Jag är mycket engagerad i det som Swedsec står för. Att få arbeta med självreglering och förtroendefrågor är ett privilegium och min målsättning är att tillsammans med marknaden kunna förvalta och stärka Swedsecs roll ytterligare”, säger Katarina Lidén.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.