Till översikten
Pressmeddelanden | Nyheter

29 april 2019

Kristina Ståhl ny ledamot av Swedsecs disciplinnämnd

Swedsecs styrelse har utsett justitierådet Kristina Ståhl till ledamot av Swedsecs disciplinnämnd från och med den 1 maj.

Kristina Ståhl är bland annat justitieråd i Högsta förvaltningsdomstolen och f.d. professor i finansrätt. Vidare har hon varit ledamot i Finansinspektionens styrelse, expert i flera offentliga utredningar och är författare till ett flertal böcker inom skatteområdet.

– Swedsecs arbete för höga kunskaper, etik och regelefterlevnad är viktigt för förtroendet för den svenska finansmarknaden. Jag ser fram emot att få bidra till detta genom arbetet i disciplinnämnden, säger Kristina Ståhl.

– Vi är mycket glada över Kristina Ståhl som ny ledamot i disciplinnämnden. Vi är övertygade om att hennes gedigna kompetens och erfarenhet kommer väl till pass i det betydelsefulla arbetet i nämnden, säger Tom Dinkelspiel, ordförande för SwedSec.

Övriga ledamöter i Swedsecs disciplinnämnd är:
Ann-Christine Lindeblad, justitieråd, ordf., Marianne Lundius, f.d. justitieråd, vice ordf., Petter Asp justitieråd, vice ordf., Mats Beckman, bolagsjurist, Ragnar Boman, civilekonom, Jack Junel, direktör, Carl-Johan Högbom, f.d. börschef, Kajsa Lindståhl, f.d. vd i fondbolag och Jan Persson, f.d. chefsjurist.

För ytterligare information kontakta:
Katarina Lidén, VD Swedsec Licensiering AB
08-56 26 07 15 eller katarina@swedsec.se

Pressbild på Kristina Ståhl

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.