Till översikten
Nyheter

29 oktober 2013

Licensieringstest för specialister är nu bokningsbart

Från och med slutet av oktober 2013 är det möjligt att boka licensieringstest för specialister i Swedsecs onlinetjänst, eftersom testtillfällen för första halvåret 2014 nu har lagts upp. I oktober tillkom dessutom en ny testort.

Det pågår ett arbete med att införa en ny struktur för Swedsecs licensiering. Förändringen innebär att Swedsec går från att tillhandahålla ett licensieringstest till tre olika yrkesanpassade tester. Först ut var licensieringstest för rådgivare som introducerades i januari 2013. I januari 2014 introduceras licensieringstest för specialister och i juni 2014 licensieringstest för ledning och kontrollfunktioner.

Målgruppen för licensieringstest för specialister är olika typer av specialistfunktioner inom värdepappersområdet, t.ex. fond- och portföljförvaltare, analytiker och aktiemäklare. Närmare information om vilka som omfattas av kategorin specialister återfinns i 3 kap. 1 § i Swedsecs regelverk.

Notera att licensieringstest för värdepappersmarknaden kommer att utmönstras och sista testtillfälle är den 20 december 2013.

Sundsvall är ny testort

I början av oktober 2013 lades Sundsvall till som en ny testort och man kunde då börja boka sig för det första testtillfället, som äger rum i december 2013. Bokning sker på samma sätt som för övriga testorter/-tillfällen – i Swedsecs onlinetjänst.

De första testtillfällena 2014 äger rum den 15 januari i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå, den 16 januari i Jönköping samt den 23 januari i Sundsvall.

Det går att boka sig till licensieringstest för specialister vid samtliga testtillfällen som går av stapeln från och med januari 2014 (förutsatt att du har rättighet att boka licensieringstest för specialister).

Läs mer om bokningsförfarande här.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.