Till översikten
Nyheter

2 maj 2013

Pris till den 10 000:e Swedsec-licensierade

Sven Elowson blev den 10 000:e Swedsec-licensierade på den svenska värdepappersmarknaden. Det firades med tårta och prisutdelning i Swedsecs lokaler på Blasieholmen i Stockholm. Swedsecs styrelseordförande, Klas Danielsson, lyfte fram att detta är en mycket viktig milstolpe för Swedsec.

Sven Elowson är chef för ränte- och kreditförvaltningen på E. Öhman J:or Fonder och har 24 års erfarenhet från finansbranschen.

Klas Danielsson framförde Swedsecs gratulationer och delade ut pris, diplom och blommor till Sven Elowson, som nådde ett mycket bra resultat i licensieringstestet för värdepappersmarknaden.

– Trots att jag har lång erfarenhet från branschen skulle jag ljuga om jag sa att testet var lätt, säger Sven Elowson.

Johan Malm, VD för E. Öhman J:or Fonder, fanns också på plats vid prisutdelningen.

– Swedsec är viktigt för hela branschen. Jag tycker framförallt att de årliga kunskapsuppdateringarna bidrar till att höja kunskapsnivån. Där tror jag Swedsec kan göra ännu mer, menade Johan Malm.

Swedsecs VD, Katarina Lidén, framhöll betydelsen av att fler företag ansluter sig till Swedsec och licensierar sin personal.

– I och med att Swedsec skärpt kraven för rådgivare räknar vi med en kraftig ökning av antalet licensierade under året. Det medför att fler kommer att omfattas av Swedsecs krav på kunskapsuppdatering och vårt disciplinära förfarande. Det är bra för förtroendet för värdepappersmarknaden och stärker kundskyddet, säger Katarina Lidén.

Från vänster: Klas Danielsson – styrelseordförande SwedSec, Johan Malm – VD E. Öhman J:or Fonder, Katarina Lidén – VD SwedSec, Sven Elowson – chef för ränte- och kreditförvaltningen på E. Öhman J:or Fonder och den 10 000:e licenshavaren.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.