Till översikten
Nyheter

26 september 2014

Rådgivare ställdes inför olika utmaningar på fullsatt seminarium

150 rådgivare och andra intresserade i finansbranschen deltog i Swedsecs seminarium den 19 september i Stockholm som satte fokus på rådgivning i praktiken och de utmaningar som rådgivare möter i det dagliga arbetet.

DSC_0272_450.jpg

Förutom Katarina Lidén, Swedsecs VD, höll följande personer föredrag: Jens Magnusson, privatekonom hos SEB, beskrev den stora samhällsekonomiska utmaningen om pensioner och välfärd till en åldrande befolkning. Håkan Dahlberg, Enhetschef för Tillsyn investerarskydd på Finansinspektionen, fokuserade på hur rådgivare säkerställer ett gott konsumentskydd vid investeringsrådgivning. Anders Anderson, Föreståndare för Swedish House of Finance vid Handelshögskolan i Stockholm, presenterade studieresultat om hur kunskaper i finansiell ekonomi påverkar investeringsbeslut.

Stundtals var det en hel del skratt trots de allvarliga ämnena, samtidigt som många ställde engagerade frågor under presentationernas gång. Jens påtalade behovet av tydlig och uppriktig information om betydelsen av eget sparande inför ålderdomen. Håkan lyfte bland annat fram vikten av dokumentationen och synen på risk vid kundmöten. Anders presenterade preliminära resultat av en studie som visade på hur svårt det är att nå fram med finansiell information till de samhällsgrupper som är i störst behov av den.

Filmer från seminariet ”Utmaningar för finansiella rådgivare”

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.