Till översikten
Pressmeddelanden | Nyheter

28 maj 2021

Sofia Wiklund ny Kommunikationsansvarig hos Svensk Värdepappersmarknad och Swedsec Licensiering

Sofia Wiklund börjar som ny Kommunikationsansvarig hos Svensk Värdepappersmarknad och Swedsec Licensiering den 1 september 2021.

Sofia Wiklund kommer närmast från en tjänst som Kommunikationsansvarig hos Catella Fonder och har tidigare varit verksam inom bland annat Carnegie Fonder.

Sofia Wiklund har en Magisterexamen i Ekonomi med inriktning mot marknadsföring och finansiering från Stockholms universitet och har även studerat engelska och ekonomi vid California Lutheran University i USA.

Teresa Isele, VD på Swedsec Licensiering AB, kommenterar:
− Vi ser fram emot att kunna välkomna Sofia Wiklund i en nyinrättad roll som kommunikationsansvarig hos både Svensk Värdepappersmarknad och Swedsec Licensiering. Med Sofias breda och gedigna erfarenheter inom kommunikationsområdet, och speciellt från finansmarknaden, kommer vi nu kunna stärka vårt kommunikationsarbete ytterligare.

Vid frågor kontakta:
Teresa Isele, VD Swedsec Licensiering: teresa@swedsec.se
Urban Funered, VD Svensk Värdepappersmarknad och Ordförande Swedsec Licensiering: urban@svpm.se

Bilder:
Sofia Wiklund
Teresa Isele

Svensk Värdepappersmarknad och Swedsec Licensiering

Föreningen Svensk Värdepappersmarknad bildades under dess dåvarande namn Svenska Fondhandlareföreningen den 15 december 1908. Medlemskretsen består av 23 banker och värdepappersbolag som bedriver verksamhet på den svenska värdepappersmarknaden. Föreningens övergripande mission är att verka för en hållbar och konkurrenskraftig svensk värdepappersmarknad. I föreningens arbetsgrupper diskuteras bland annat frågor som rör aktie-, derivat- och penningmarknaden, investerarskyddsfrågor och hållbar finansiering. För ytterligare information se www.svpm.se.

Swedsec Licensiering AB startades 2001 av Svensk Värdepappersmarknad och arbetar för höga kunskaper, regelefterlevnad och god etik hos anställda på finansmarknaden. Detta görs genom licensiering baserat på kunskapskrav och tester och genom ett disciplinärt förfarande vid regelöverträdelser. Swedsecs vision är att förtroendet för finansmarknaden ska vara högt. 211 företag är anslutna till Swedsec och nästan 24 200 av deras anställda är SwedSec-licensierade. För ytterligare information se här.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.