Till översikten
Nyheter

18 juli 2023

Svensk Värdepappersmarknad och Swedsec söker en kommunikationsansvarig

Vi har som mål att verka för en hållbar och konkurrenskraftig svensk finansmarknad med ett starkt förtroende där ett starkt kundskydd är centralt.

Inom Svensk Värdepappersmarknad arbetar vi med en mängd frågor som är viktiga för den svenska värdepappersmarknaden. Tillsammans med representanter för de 24 banker och värdepappersbolag som är våra medlemmar verkar vi bland annat för att öka kunskapen om kapitalmarknaden och för att reglerna som tas fram fungerar i praktiken, ge kunskapsstöd och utarbeta standards, samt verka för en effektiv infrastruktur på värdepappersmarknaden. Föreningen har mycket kontakter och dialoger med beslutsfattare i Sverige och inom EU, liksom en bred samverkan med flera organisationer inom och utom Sverige.

Inom Swedsec, som är ett dotterbolag till Svensk Värdepappersmarknad, arbetar vi främst med licensiering av finansmarknaden genom fem olika tester. Drygt 24 000 medarbetare på finansmarknaden har en licens hos Swedsec som de erhållit efter att ha tagit ett eller flera av våra licensieringsprov. Varje år tar vi även fram kunskapskrav som arbetas in i årliga kunskapsuppdateringar som alla licenshavare behöver genomföra för att få behålla sina licenser. Vi arbetar också med att hantera de anmälningar som sker mot överträdelser av medlemmarnas eller Swedsecs regelverk.

Då en av våra nuvarande medarbetare går vidare i karriären söker vi nu en engagerad kommunikationsansvarig som vill vara med och utveckla kommunikationen kring vår verksamhet. Tjänsten är gemensam för Svensk Värdepappersmarknad och Swedsec och du har stora möjligheter att själv vara med och påverka utvecklingen av vår kommunikation.

Mer information om Svensk Värdepappersmarknad och Swedsec finner du på våra hemsidor:

www.svenskvardepappersmarknad.se och www.swedsec.se

Arbetsbeskrivning

I rollen som kommunikationsansvarig delar du din tid mellan Svensk Värdepappersmarknad och Swedsec. Du arbetar nära VD för respektive organisation med att förvalta och vidareutveckla organisationernas kommunikation såväl strategiskt som taktiskt och operativt i syfte att stärka förtroendet hos medlemmar, företag, myndigheter och en bredare allmänhet.

I uppgifterna ingår att utveckla och förvalta kommunikationsstrategier och -planer för relevanta målgrupper genom såväl traditionella som digitala kanaler, liksom att vara drivande i arbetet med att:

  • Ta fram årsberättelser, rapporter, nyhetsbrev och informationsmaterial i tryckt och digital form i omnikanaler.
  • Ta en aktiv del vid genomförandet av konferenser, seminarier, webinarier och andra arrangemang som genomförs i egen regi eller tillsammans med andra.
  • I samråd med VD och övriga medarbetare kommunicera budskap och information från respektive organisation.
  • Förvalta och utveckla hemsidorna www.svenskvardepappersmarknad.se och www.swedsec.se på svenska och engelska.

För uppdraget är det viktigt att du har ett stort intresse för svensk finansmarknad och ekonomi i Sverige men också för händelser som sker internationellt, särskilt inom EU. Detta innebär att tjänsten förutsätter såväl mycket bra svenska som bra engelska i tal och skrift.

 

Kompetenser och erfarenheter

För att passa in i rollen krävs akademisk utbildning inom ekonomi, media- och kommunikationsvetenskap, marknadsföring och/eller journalistik. Utöver detta krävs flerårig erfarenhet av en bred kommunikationsroll med stort eget ansvar.

I den här rollen ligger primärt fokus på kommunikation, gärna kompletterat med relevant erfarenhet inom marknadsområdet. Rollen kräver att du kan omsätta och konkretisera organisationernas övergripande strategier och mål i form av aktiviteter och budskap. Vidare behöver du ha kunskap och erfarenhet av att jobba med digitala plattformar och ha förståelse för digitala marknadsföringsmekanismer. Du bör ha tillägnat dig ovanstående kompetenser och erfarenheter inom den finansiella sektorn.

Då du agerar självständigt i rollen som kommunikationsansvarig där ledningen och medarbetarna har ett mycket gott samarbete, sitter nära varandra och delar gemensamma utrymmen, bör du ha ett eget driv och vara beredd att ta stort eget ansvar. Du är resultat- och handlingsorienterad med ett intresse för verksamheten, finansbranschen och dess roll i samhället.

Du har ett strategiskt och långsiktigt tänkande. Vi ser gärna att du har förmåga att hantera många parallella projekt och aktiviteter, att du är lösningsorienterad, pragmatisk och har ett digitalt förhållningssätt. För att lyckas i rollen är du kvalitetsmedveten, strukturerad och vågar prioritera, samtidigt som du tar egna initiativ, provar nya idéer och ny teknik.

 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Svensk Värdepappersmarknad och Swedsec med Ogunsen Executive Search. Urvalet av ansökningar sker löpande. Vid frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Hendrik Dahlgren, Seniorkonsult 070-471 59 03 eller William Lindbom, Researchkonsult 073-383 55 99.

Klicka här.

 

swedsec-tester-om-vara-tester-hero
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.