Till översikten
Nyheter

13 februari 2024

Swedsec går med i Diversity Charter Sweden, ett nätverk inom mångfald och inkludering

Swedsec Licensiering har gått med i nätverket Diversity Charter Sweden för att utveckla vårt interna arbete med mångfalds- och inkluderingsfrågor.

Diversity Charter är sedan 2010 en del av EU-kommissionen och utgör ett av världens största nätverk inom mångfalds- och inkluderingsfrågor med avstamp i de sju diskrimineringsgrunderna. I Sverige finns omkring 150 medlemmar, motsvarande 600 000 anställda.

Medlemskapet innebär att Swedsec har skrivit på en nationell mångfaldsstadga, vilket innebär ett offentligt åtagande att främja mångfald och inkludering på arbetsplatsen. Dessutom får vi tillgång till erfarenhets- och kunskapsutbyte samt nätverkande på regional, nationell och internationell nivå.

– Swedsec verkar för en hållbar finansmarknad där ett starkt kundskydd är det primära. Vi vill vara en arbetsplats som präglas av mångfald, inkludering och öppenhet för varandras olikheter. Genom vårt medlemskap i Diversity Charter Sweden får vi mer kunskap och insikter och kan utvecklas inom de här frågorna med hjälp av nätverket och andra medlemmars erfarenheter, säger Agneta Oscarsson, VD på Swedsec.

LogoDCS-200dpi - med ram
AO_800x800px_webb

Agneta Oscarsson, VD, Swedsec

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.