Till översikten
Nyheter

18 juli 2023

Swedsec söker en jurist

Arbetsbeskrivning

Som jurist hos oss fyller du tillsammans med dina kollegor en viktig roll i finansbranschens självreglering. Vi verkar för de anslutna företagens gemensamma intresse av att ha kompetenta medarbetare och värna om kundskyddet på finansmarknaden. Swedsec är en platt organisation som i dagsläget består av tolv medarbetare. Du kommer att arbeta i ett mindre juristteam tillsammans med en kollega, du rapporterar direkt till VD och kommer även ha många kontaktytor till övriga medarbetare. Medarbetarna hos Swedsec arbetar inom områdena affärsutveckling, testverksamhet, juridik, administration/kundservice, IT, ekonomi och kommunikation.

Som jurist har du främst ansvar för handläggning av disciplinärenden, du kommer även att tillsammans med din kollega ansvara för att stödja organisationen inom det juridiska området.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har juridisk akademisk examen och några års erfarenhet av juridiskt arbete gärna inom bank- och finanssektorn alternativt innefattande handläggning på relevant myndighet eller organisation. Du har god förståelse för och intresse av finansmarknadens funktionssätt, regelverk och aktörer.

Vi tror att du tidigare arbetat i operativa juridiska roller och är van vid ett strukturerat arbetsflöde av ärendehandläggning. Det är positivt om du även har kommit i kontakt med finansmarknadens regelverk och om du har hanterat avtalsförhandlingar samt GDPR- frågor.

Du är en strukturerad person med en förmåga att självständigt driva ditt ansvarsområde. Du är mogen och trygg i dig själv och din juridiska kompetens, vilket gör att du kan agera prestigelöst och ödmjukt. Du har en god kommunikativ förmåga och inger förtroende hos såväl medarbetare som hos anslutna företag och myndigheter. Du är van vid att ta egna initiativ samt att driva projekt självständigt. Du är även lösningsorienterad, pragmatisk och har ett digitalt förhållningssätt.

 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Swedsec med SJR Executive Search. Urvalet av ansökningar sker löpande med målsättning att intervjuer sker efter semestrarna.
Vid frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Hendrik Dahlgren, Seniorkonsult 070-471 59 03 eller William Lindbom, Researchkonsult 073-383 55 99.

Varmt välkommen med din ansökan!
Klicka här.

 

skrivbord_800x392
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.