Till översikten
Nyheter

20 februari 2024

Swedsec söker en Verksamhetsarkitekt

Som verksamhetsarkitekt hos Swedsec fyller du tillsammans med dina kollegor en viktig roll i finansbranschens självreglering. Vi verkar för de anslutna företagens gemensamma intresse av att ha kompetenta medarbetare och värna om kundskyddet på finansmarknaden. Swedsec är en platt organisation som i dagsläget består av tolv medarbetare. Du kommer att arbeta nära en mindre IT funktion som består av fyra personer och även ha många kontaktytor till övriga medarbetare samt rapportera direkt till VD. Medarbetarna hos Swedsec arbetar inom områdena affärsutveckling, testverksamhet, juridik, administration/kundservice, IT, ekonomi och kommunikation.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som verksamhetsarkitekt är du en viktig del av Swedsec med främsta målsättning att utveckla och stödja verksamheten genom att vara en länk mellan verksamheten och IT-arkitektur. Det handlar om att vara delaktig i hela kedjan från uttalade behov till att mäta effekter, ge tydligare underlag för förändring samt arbeta med verksamhetstester. Du kommer att arbeta med att beskriva och analysera verksamhetsprocesser, hur dessa kan förbättras, hur informationen hanteras inklusive analys av resultatet. Du kommer även att ha en viktig roll i att utmana teknikstödet så att det stöttar verksamheten på rätt sätt.

På en mer operativ nivå handlar det om att tydliggöra krav ur användarens och verksamhetens perspektiv.

Du kommer dessutom att hjälpa till med att, inom olika förändringsinitiativ, lyfta blicken från aktuell och kortsiktig leverans till helhetsperspektiv för att uppnå verksamhetseffekterna. Du ansvarar operativt för Swedsecs aktivitetsplan och är en viktig person när det gäller att prioritera och styra våra utvecklingsfrågor mot uppsatta mål.

Vi har ett agilt förhållningssätt och arbetar enligt SCRUM-metodiken

Lämplig bakgrund

För att lyckas i rollen som verksamhetsarkitekt har du förmågan att förstå verksamheten och dess information i sin helhet. Det inkluderar att identifiera de krav som ställs på verksamheten och kunna översätta dessa krav till övergripande planer för IT-lösningar.

Du besitter även övergripande kunskap om IT-förmågor och det nuvarande IT-landskapet. Det inkluderar förståelse för komplexiteten inom IT samt en insikt i de möjligheter och begränsningar som detta skapar i olika scenarier. Sammantaget formar dessa kompetenser en helhetssyn som gör dig till en nyckelperson för att säkerställa en effektiv och strategisk användning av IT inom organisationen.

Du bör du vara väl bevandrad inom verksamhetens kontext – följa trender, händelser i omvärlden samt vara insatt i vad kollegor gör. Du bör ha en god förmåga att beskriva och analysera verksamhetsprocesser och ha en förmåga att utmana teknikstödet så att det stöttar verksamheten på rätt sätt.
Du bör även ha en förmåga att se till att startade initiativ har en koppling till övergripande mål men samtidigt har rätt avgränsning.

Vi söker dig som har akademisk examen inom IT/teknik samt några års erfarenhet av liknande roll gärna inom bank- och finanssektorn alternativt i en mindre organisation.

Du är en strukturerad person med en förmåga att självständigt driva ditt ansvarsområde. Du är mogen och trygg i dig själv och din kompetens, vilket gör att du kan agera prestigelöst och ödmjukt. Du har en god kommunikativ förmåga och inger förtroende hos såväl medarbetare som hos anslutna företag och myndigheter. Du är van vid att ta egna initiativ samt att driva projekt självständigt. Du är även lösningsorienterad, pragmatisk och har ett digitalt förhållningssätt.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar SwedSec med SJR Executive Search. För mer information är du välkommen att kontakta Seniorkonsult Hendrik Dahlgren på 070-471 59 03. eller Researchkonsult William Lindbom på 073- 383 55 99. Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan. Alla ansökningar och kontakter hanteras konfidentiellt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök här

 

swedsec-tester-om-vara-tester-hero
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.