Till översikten
Nyheter

19 december 2008

Undersökningar visar att licensiering stärker förtroendet

I två av Swedsec nyligen genomförda undersökningar säger 71% respektive 86% av allmänheten att förtroendet för banker, mäklare och kapitalförvaltare stärks, om de kräver av sina anställda rådgivare att de ska vara licensierade.

Swedsec har i november genomfört dels en SIFO undersökning per telefon och dels en webbundersökning genom SnabbaSvar.se där respektive cirka 1000 personer har tillfrågats.

48% respektive 47% kände till att det finns ett licensieringskrav baserat på kunskapskrav för rådgivare i bank- & finansbranschen. Att Swedsecs system med kunskapskrav och licensiering är förtroendeskapande visas tydligt genom att 71% respektive 86% anger att förtroendet stärks genom detta. Att Swedsec står bakom detta system känner dock allmänheten inte till.

”Förtroende är bank- & finansbranschens livsnerv. Undersökningarna bevisar att Swedsecs verksamhet med kunskapskrav, licensiering och krav på regelefterlevnad av anställda på finansmarknaden är oerhört viktig för förtroendet”, säger Margareta Carlsten, vd på SwedSec.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.