Till översikten
Nyheter

21 oktober 2019

Utlysning: Ansök om stipendier eller understöd via Fondhandlareföreningen

Ansökningsperioden för att ansöka om medel från Aronowitschska Understödsfonden och Svenska Fondhandlareföreningens Understödsfond löper från den 18 oktober t.o.m. den 8 november 2019.

Svenska Fondhandlareföreningen, som äger Swedsec Licensiering AB, representerar gemensamma intressen hos de företag som driver värdepappersrörelse i Sverige. Föreningen grundades 1908 och har för närvarande 26 banker och värdepappersbolag som medlemmar.

Svenska Fondhandlareföreningen har två stiftelser som ansluter till föreningens verksamhet; Stiftelsen Aronowitschska Understödsfonden och Stiftelsen Svenska Fondhandlareföreningens Understödsfond.

Avkastningen av Aronowitschska Understödsfonden ska årligen utbetalas i form av understöd till avlidna medlemmars änkor eller oförsörjda barn. Därutöver kan medel ges till behövande anställda i medlemsföretag. Stipendier kan ges till studier eller vidareutbildning till anställda eller barn till anställda eller tidigare anställda i medlemsföretag.

Svenska Fondhandlareföreningens Understödsfond har till ändamål att lämna understöd åt behövande medlemmar och förutvarande medlemmar och till personer som är eller har varit innehavare av eller anställda i Fondhandlareföreningens medlemsföretag. Stipendier kan ges till främjande av utbildning, vetenskaplig forskning och ekonomiska studier inom fondhandlareverksamheten och närstående områden vilket med stor sannolikhet inkluderar värdepappersrätt och näraliggande ämnen såsom bank och finans, kapitalmarknadsrätt, EU-rätt, aktiemarknadsrätt, associationsrätt samt finansiell ekonomi.

Läs mer och ansök via Fondhandlareföreningens webbplats.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.